Quote

Hallo, ik ben Regina Wolfs, ik kan mezelf het best omschrijven als een levensgenieter, een teambuilder en doorzetter, een vriend van enkelen, mama van Julie, echtgenote van Wilfried, Vlaming, Belg, Europeaan, Wereldburger, …..

fotografie is één van mijn passies die ik sinds enige tijd terug opgenomen heb. Ik trek er dus geregeld op uit met mijn camera en steeds met als doel dat ééne unieke beeld te schieten en voor het overige vele mooie beelden te verzamelen. Tijdens de koude wintermaanden trek ik me geregeld terug achter mijn pc om de vele foto’s te bewerken die staan te wachten in mijn ToDo map. Ik hou niet zo van regeltjes waaraan een foto zou moeten voldoen. Voor mij is een foto geslaagd als ik hem mooi vind en dat is louter een individuele impressie, want het kan best zijn dat iemand anders de foto niet, of minder mooi vind. Persoonlijk houd ik het meest van inhoudelijke fotografie (beeldtaal), van beelden die je aan het denken zetten en/of emoties losmaken. Het is dan ook een kunst om op een creatieve manier met beelden te communiceren. Bij deze vorm van fotografie komt de inhoud op de eerste plaats, wat betekent dat wát je afbeeldt en hoe het communiceert met de toeschouwer belangrijker is dan de esthetiek en de techniek. Dit resulteert vaak in prachtige beelden waar de kijker verschillende interpretaties bij kan hebben zoals tegenstellingen en contrasten, vragen oproepen of juist heel pertinente antwoorden bieden, of het kan je tot nadenken aanzetten, of een persoonlijk gevoel overdragen en nog zoveel meer. 
Met beeldtaal trachten we op een fotografische en inhoudelijke wijze verhalen te vertellen, die de toeschouwer soms in een heel aparte wereld kan brengen, een wereld waarin het beeld dikwijls een eigen leven (verhaal) begint te leiden, een droomwereld als het ware.
Alleen een beeld kan volgens mij het momentum in een fractie van een seconde op je netvlies branden, maar de interpretatie ervan is erg individueel. Laat maar eens een beeld zien aan 10 verschillende mensen en vraag hen om hier een verhaal rond te vertellen. De kans is zeer groot dat je 10 verschillende verhalen te horen krijgt.

Reizen is ook één van mijn geliefkoosde bezigheden. Zowel citytrips, weekendtrips, vliegvakanties en autovakanties trekken mij aan vanwege hun charmes en specifieke mogelijkheden. In het verleden zijn we voornamelijk door Europa gereisd waaronder het schilderachtige “la bella Italia”. Dit land heeft bij mij een diepe en erg romantische indruk nagelaten. Ook Zwitserland, met z’n vele bergen en dalen, heeft mijn hart gestolen. Ierland was dan weer zo wondermooi vanwege de ongerepte natuur. Sinds enkele jaren zijn we verdere horizonten gaan opzoeken zoals het Afrikaanse en het Aziatische continent, ook de Noordpool is ons niet vreemd meer. Zuid-Afrika, Cuba, Vietnam & Cambodja en Botswana hebben we reeds bezocht en het waren, ieder op zijn manier, stuk voor stuk fantastische en aparte ervaningen. Ook onze reis naar het Hoge Noorden (Spitsbergen) met de Knack cruise was topper. In de weekends of wanneer we even tijd hebben en het weer het toelaat springen we op onze tweewielers en rijden we met veel plezier de wijde wereld in. In ons Belgiëlandje zijn we #toeristineigenland. België heeft immers zoveel moois te bieden. Een andere favoriete bezigheid is in de tuin keuvelen en samen met vrienden of huisgenoten buiten genieten van zwoele zomeravonden bij een heerlijk glaasje wijn en zachte klassieke muziek op de achtergrond. Dan mag de tijd voor mijn part heel even stilstaan! In mijn schaarse vrije tijd – wanneer ik niet in de tuin bezig ben – hou ik me vooral bezig met fotografie en het updaten en actualiseren van mijn blog.